Jenga House

 

Eigenzinnig, duurzaam en kleinschalig appartementengebouw

 

Jenga House is ontworpen wordt door de architecten van Arons & Gelauff. Het gebouw heeft grote ramen, een imposante pui van aluminium en een sprekende gevel van verduurzaamd hout. Jenga House is een zogenaamd CPO project, een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn. Inmiddels is de ontwikkelfase afgerond en de bouw in volle gang. Bijna alle woningen zijn verkocht. Er is nog een woning beschikbaar.

 

Jenga

 
De naam Jenga komt van het beroemde spel met de houten blokjes. Strak en georganiseerd aan de buitenkant, maar opgebouwd uit blokjes die in allerlei verschillende richtingen liggen. Dat geldt ook voor Jenga House. De buitenzijde is strak maar van binnen is het gebouw opgebouwd uit een rijke schakering van verschillende woningen die variëren in grootte. Balkons over de volle breedte zorgen ervoor dat alle woningen een ruime buitenruimte hebben. De materialen van de gevel bestaan uit donker verduurzaamd hout, stalen balkons en aluminium puien. De balkons hebben stalen roosters aan de zijkanten en bovenzijde, voor privacy, tegen zoninstraling en als eventuele drager van beplanting.
 

“Door samen onze eigen appartementen te ontwikkelen op Oostenburg kunnen we betaalbaar in het centrum wonen. Zo hebben we de lusten van samen wonen, maar niet de lasten.”

Collectieve ruimten

 
Jenga House is perfect voor mensen die op hun privacy gesteld zijn, maar het ook leuk vinden om op z’n tijd de gezelligheid op te zoeken. Rust of reuring, maar net wat je wenst. Heb je iets te organiseren, zoals een verjaardagsfeestje, borrel, vergadering of een expositie? Dan kun je als bewoner gebruikmaken van de multifunctionele entreehal. Een cappuccino of borrel met de buren? Dat kan op het gemeenschappelijke dakterras. In Jenga House komen wonen, werken en vrije tijd bij elkaar.
Op de begane grond een extra hoge entreehal die als ontmoetingsplek voor de bewoners fungeert. Met aan weerskanten daarvan een kleinschalige werkruimte voor een kantoor of creatief bedrijf. De bedrijfsruimtes zijn al verkocht.
Op het dak komt een groen gemeenschappelijk dakterras. Een plek waar je elkaar kunt ontmoeten of gewoon even lekker kunt genieten van het uitzicht. Op de begane grond vind je ruimte om je fiets inpandig te stallen. Daarnaast hebben alle woningen hier een berging, gecombineerd met een technische ruimte.
 

Gasloos en energiezuinig

 
In Jenga House woon je comfortabel en plezierig. De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd, zodat er in huis een prettig woonklimaat wordt gerealiseerd en geluid buiten kan worden gehouden. Woningen zijn voorzien van vloerverwarming en geavanceerde mechanische ventilatie. En natuurlijk gasloos. Op het dak van Jenga House komen zonnepanelen. Samen met de warmteterugwinstallatie dragen de zonnepanelen bij aan de energievoorziening. Hierdoor wordt Jenga House BENG: een Bijna Energie Neutraal Gebouw.
In Jenga House is nog een appartement te koop, een appartement van 121 m2. Lees meer

Kenmerken van Jenga House op een rijtje:

  • Gelegen in de nieuwe, populaire stadswijk Oostenburg
  • Eerlijke materialen zoals hout en aluminium
  • Aantrekkelijke collectieve ruimtes voor werken en vrije tijd
  • Gemeenschappelijke inpandige fietsenberging
  • Duurzaam en energiezuinig

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op met nieuwbouw@broersma.nl