Fraai, duurzaam en kleinschalig appartementengebouw

In de opkomende stadswijk Oostenburg in Amsterdam, verrijst nieuwbouwproject Jenga House. Hier woon je in (de luwte van) het centrum in een fraai, duurzaam en kleinschalig appartementgebouw. Het gebouw, dat ontworpen wordt door gerenommeerd architectenbureau Aron & Gelauff, wordt uitgevoerd met grote ramen, een imposante pui van aluminium en een sprekende gevel van verduurzaamd hout.

 

Van het beroemde spel met de houten blokjes

Jenga komt van het beroemde spel met de houten blokjes: strak en georganiseerd aan de buitenkant, maar opgebouwd uit blokjes die in allerlei verschillende richtingen liggen. Zo zit het ook met dit ontwerp: de buitenzijde is een eenheid maar van binnen is het gebouw opgebouwd uit een rijke schakering van diverse woningtypologieën die oplopen in grootte van 50 m2 tot 135m2.  Een schakeling van meerdere woningtypes leidt tot nog grotere woningen. Deze verdeling zie je terug aan de buitenkant van het gebouw, waar grotere en kleinere openingen zich in de stapeling van het gebouw afwisselen. Balkons over de volle breedte van het pand zorgen ervoor dat alle woningen een ruime buitenruimte hebben. Op de begane grond vind je naast de twee bedrijfsruimtes een extra hoge entreehal die als ontmoetingsplek voor de bewoners fungeert.

 

Op het dak ligt een ruim gemeenschappelijk dakterras. Op de begane grond vind je ruimte om je fiets inpandig te stallen en daarnaast hebben  alle woningen is een inpandige berging van minimaal 2,7 m2  (gecombineerd met technische ruimte). De materialen van de gevel bestaan uit donker verduurzaamd hout, stalen balkons en aluminium puien.  De balkons hebben stalen roosters aan de zijkanten en bovenzijde, voor privacy, tegen zoninstraling en als eventuele drager van beplanting.

“Door samen onze eigen appartementen te ontwikkelen op Oostenburg kunnen we betaalbaar in het centrum wonen. Zo hebben we de lusten van samen wonen, maar niet de lasten.”

Eigen grond

Bijzonder is dat alle woningen op Oostenburg op eigen grond staan. Dat betekent dat je dus geen erfpacht betaalt en ook niet te maken hebt met de rompslomp die erfpacht met zich meebrengt!

 

CPO project met volop ruimte voor jouw woonwensen

Jenga House is een zogenaamd CPO project. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van sociale projectontwikkeling waarbij toekomstige bewoners gezamenlijk opdrachtgever zijn voor hun eigen nieuwbouwproject. Onder de naam CPO East Side Collective heeft de kopgroep samen met architectenbureau Arons & Gelauff plannen voor het gebouw met 14 woningen uitgewerkt, denk aan de materialisatie van het gebouw en de invulling en afwerking van de collectieve ruimtes. Alles wat zich achter jouw voordeur bevindt, mag je in samenwerking met Interieurarchitect Buro Ruim bepalen. Daarbij is er alle ruimte voor jouw individuele wensen voor de indeling, afwerking en het toewerken naar een ‘plattegrond op maat’.

Kenmerken van Jenga House op een rijtje:

  • Gelegen in de nieuwe, populaire stadswijk Oostenburg
  • Eerlijke materialen zoals hout en aluminium
  • Aantrekkelijke collectieve ruimtes voor werken en vrije tijd
  • Gemeenschappelijke inpandige fietsenberging
  • Duurzaam en energiezuinig

Collectieve ruimten

Jenga House is perfect voor mensen die op hun privacy gesteld zijn, maar het ook leuk vinden om op z’n tijd de gezelligheid op te zoeken. Rust of reuring, maar net wat je wenst. Heb je iets te organiseren, zoals een verjaardagsfeestje, borrel, vergadering of een expositie? Dan kun je als bewoner gebruikmaken van de multifunctionele entreehal. Een cappuccino of borrel met de buren? Dat kan op het gemeenschappelijke dakterras. In Jenga House komen wonen, werken en vrije tijd bij elkaar.

 

Kosten

Uit de stichtingskostenopzet blijkt dat bouwen op deze locatie uitkomt op circa €7.000,- per m2 GBO (gebruiksoppervlak).  Dit is het totaal aan grondkosten, bouwkosten, bijkomende kosten (zoals projectbegeleider, architect, installatieadviseur, constructeur, onderzoekskosten, promotiekosten, notaris/splitsing, aansluitkosten, leges), 21% btw en een post onvoorzien) .

 

Geïnteresseerd?

Neem contact op en dan vertellen we je alles over het project en het proces!