Wonen in de nieuwe stadswijk Oostenburg

Jenga House is gelegen op Oostenburg, een unieke plek in (de luwte van) het centrum van Amsterdam. Oostenburg is van oudsher een werkeiland en transformeert de komende jaren tot een stoere stadswijk waarbij het robuuste, industriële karakter behouden wordt. Er komen 1800 nieuwbouwwoningen, met een evenwichtige mix van (sociale) huur en koop.

 

Op Oostenburg heb je alle hotspots van de binnenstad op loop- en fietsafstand. In de naastgelegen Czaar Peterstraat vind je bovendien volop leuke speciaalzaken en horeca. Maar ook op Oostenburg zelf is er van alles te doen. Zo vind je er nu al het populaire Rosa en Rita’s en straks nog meer horecagelegenheden. Verder is er ruimte voor bijvoorbeeld een spa, werk- en vergaderplekken, een hotel, een markthal (de Werkspoorhal) en een gym. Daarmee wordt Oostenburg dé perfecte plek voor wonen, werken en recreëren!

In de Czaar Peterstraat vind je tal van leuke speciaalzaken

Werkspoorhal, het kloppend hart van Oostenburg

De historische kern van Oostenburg, met de meest beeldbepalende elementen, blijven bewaard: de Van-Gendthallen, de Werkspoorhal met zijn blauwe kraanbokken en de kademuren. Gezichtsbepalend op Oostenburg is de imposante Werkspoorhal, waar ooit stoommachines en andere werktuigen warden ervaardigd en gerepareerd. De Werkspoorhal vormt straks het kloppend hart van Oostenburg en transformeert tot dé ontmoetingsplek voor buren, bewoners en bezoekers. Verwacht hier een bruisende mix van horeca en detailhandel. Koffietentjes, cafés, restaurants en bars. Winkels, galeries en boetieks. Of slenter gewoon lekker rond en laat je verrassen door de rijke historie in een nieuw jasje.

Geïnteresseerd?

Neem contact op en dan vertellen we je alles over het project en het proces!